Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Horácká galerie > Novinky > Vernisáž výstavy Photographia Natura 2019

Vernisáž výstavy Photographia Natura 2019



Datum konání:
6.2.2020

PN_plakat.jpgHorácká galerie vás zve ve čtvrtek 6. února 2020 v 17 hodin na vernisáž výstavy Photographia Natura 2019. Podtitul výstavy nese název Solitéry - Paměť krajiny, výběr fotografií z XVI. ročníku tradiční fotografické soutěže, kterou každoročně pořádá Muzeum Vysočiny v Jihlavě.

PN_pozvanka.jpg

Pokud rádi fotografujete, již nyní se můžete přihlásit do dalšího ročníku, letošním tématem Photographia Natura 2020 je: Interakce v přírodě.

Jedná se o zachycení interakcí mezi jakýmikoli organismy v přírodním prostředí. Od dramatických – například pavouk ulovil do sítě mouchu, střevlík ulovil hlemýždě, housenka žere list, káně loví hraboše, jeleni zápasí o laň, vlk pronásleduje srnu, ale třeba i jak se sýkorky se perou s kosem na krmítku; přes interakce oku libé – například čmelák opyluje květ třešně, motýl saje nektar z bodláku, mravenci se oťukávají tykadly, veverka vybírá semena ze šišky; až po interakce poetické – například tetřívek toká přes samičkou, slunéčka sedmitečná se páří na kopretině, ptačí máma krmí ptáčata na hnízdě, zajíci si hrají na louce, laň kojí koloucha…
Prostě jde o to zachytit vzájemnou aktivitu dvou či více jedinců. Je to tedy téma spíše dokumentární, reportérské, ale samozřejmě bude záležet nejen na zachycení konkrétního děje a výpovědní hodnotě snímku, ale i na kvalitě fotografie. Upozornění: téma se netýká hospodářských zvířat či domácích mazlíčků, ani lidí. Uzávěrka příjmu fotografií bude v neděli 8. listopadu 2020.