Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Horácká galerie > Média > Blog > Blog 05 Věry Staňkové: Konec věštění, otvíráme!

Blog 05 Věry Staňkové: Konec věštění, otvíráme!



Datum konání:
10.5.2021
Datum ukončení:
10.8.2021

Začátkem května jsem přinesla do kanceláře těžítko, které vypadá jako křišťálová koule. Slíbila jsem totiž kolegům, že z něj budeme na poradách hádat termíny, podle nichž si naplánujeme další práci. Naštěstí už věštit nemusíme; vláda minulý týden příznivě rozhodla o rozvolnění, a tak v úterý 11. května v 9 hodin konečně otvíráme! Skončila tak několikaměsíční doba, která dokonale prověřila naši flexibilitu, kdy bylo třeba mít plán A, plán B a někdy i plán C.

A tak nyní podle plánu A vás srdečně zvu na návštěvu! Pokud k nám přijdete hned v úterý, máme pro vás dvě překvapení. Tím prvním je dárek zdarma v podobě plakátu, který si můžete vybrat ze čtyř variant podle svého oblíbeného autora (Bohdan Lacina, Oldřich Blažíček, František Bukáček, Michal Ranný). O druhé překvapení se v 16 hodin postará performer Matěj Kolář, který přímo před galerií předvede poněkud mystický rituál HG RESTART, jímž se pokusí navždy odčarovat nouzový stav. Po něm se na nádvoří setkáte s naším DJ Jakubem, kurátorem netradiční výstavy Na houby!, a jeho interaktivním, asi hodinovým zvukovým houbovým mixem. V úterý bude mimořádně otevřeno do 18 hodin.

20210509_140312.jpg  20210509_140352.jpg

Mnoho z vás se ptalo, zda prodloužíme výstavu Letem světem Adolfa Borna v zámeckém podkroví. Odpověď zní ano – a to do neděle 23. května. Stejně tak prodloužíme další současné výstavy – v Malé galerii se můžete vydat Na houby! do čtvrtka 20. května, výstava CHKO v proměnách času potrvá v arkádě do neděle 6. června. Pak už budeme instalovat výstavy nové. A tak neváhejte a využijte květnové dny k prohlídce těchto aktuálních expozic.

20210509_140320 (2).jpg  20210509_140922.jpg

Při návštěvě prosím mějte na paměti pravidlo 3R (ruce – roušky – rozestupy). A já k tomu dodávám ještě další 3R z vlastní „kuchyně“: radost – reflexe – relaxace. Proč? Protože máme radost, že umění zase bude hovořit k lidem přímo, naživo. Stane se opět běžnou součástí našeho života a bude odrážet jeho různé stránky, tak jak to umění po staletí dělá. A můžete chvíle s uměním i dostatečně zažít. Proto jsme na nádvoří vytvořili relaxační zónu, kam si můžete přijít jen tak posedět, rozjímat nebo si třeba číst v romantických kulisách našeho zámku.

VÍTEJTE V HORÁCKÉ GALERII!